Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to czas, kiedy dużo częściej sięgamy po jabłka. Warto wykorzystać je również do deserów. Koniecznie przygotuj ciasto na oleju z jabłkami i kakao z 488. odcinka programu "Ewa gotuje".
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 144
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 94
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 44
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 144
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 94
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 44
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość dużą kostkę. Przełożyć do miski. Przyprawić cynamonem, wymieszać i odstawić.
Jajka wybić do drugiej miski. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier – cały czas ubijając. Wlać olej rzepakowy. Zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Dobrze wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach).
Wrzucić jabłka z cynamonem. Jeszcze raz dobrze wymieszać i przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 26 cm). Wyrównać. Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Źródło: Polsat/"Ewa gotuje"