Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto nie za slodki szybkie do zrobienia i smaczne
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4521
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 40
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4521
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 40
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta mase dodajemy mleko olej i make wymieszana z proszkiem do pieczenia wyrabiamy na gladkie ciasto wylewamy do blaszki wysmarowanej tluszczem i wysypanej bulka tarta ukladamy dowolne owoce i pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem
ciasto jest na blaszke o wymiarach 28 x 38 ciasto jest dosc wysokie po upieczeniu