Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na sobotę jest pełne lekkości i owocowego smaku. Wystarczy kilka podstawowych składników do jego wykonania.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2114
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 421
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1121
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32294
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 129
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2114
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 421
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1121
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32294
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 129
Składniki
Przygotuj krem budyniowy. Najpierw odlej ćwierć szklanki mleka, a następnie wymieszaj je z proszkiem i cukrem. Pozostałe mleko zagotuj w rondelku, a następnie dodaj do niego budyń. Zmniejsz moc palnika do minimum, mieszaj za pomocą rózgi i ciągle gotuj aż zrobi się gęsty oraz jednolity. Odstaw do wystudzenia.
Po tym czasie ubij masło na jasną i puszystą masę. Dodawaj po łyżce budyniu, cały czas mieszając. Krem na końcu nie powinien mieć grudek.
Przygotuj formę i wyłóż ją herbatnikami. Przełóż na nie masę budyniową. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, dokładnie wymieszaj i odstaw. Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder.
Łyżkę śmietany połącz dokładnie z żelatyną, a następnie całość przełóż do kremu i krótko połącz składniki. Gotową masę przełóż na krem budyniowy. Umieść teraz ciasto w lodówce, aby wszystkie warstwy stężały.
W tym czasie przygotuj galaretkę truskawkową zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia. Truskawki umyj, osusz i podziel na mniejsze części.
Wyciągnij ciasto, ułóż na nim truskawki i borówki. Zalej tężejącą galaretkę i ponownie wstaw do lodówki.