Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już ostatni dzwonek na zrobienie ciasta, które ma dojrzewać 4 - 6 tygodni
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 404
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7628
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 453
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 404
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7628
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 453
Składniki
Masło, miód, cukier i przyprawę do piernika roztopić i wystudzić. Jajka ubić na puszystą masę, dodać wystudzona masę miodową, dalej ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, dodać do masy, połączyć. Przełożyć do naczynia w którym będzie leżakować i dojrzewać, dać do chłodnego miejsca (u mnie do lodówki) na 4 - 6 tygodni