Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już ostatni dzwonek na zrobienie ciasta, które ma dojrzewać 4 - 6 tygodni
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 412
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 412
Składniki
Masło, miód, cukier i przyprawę do piernika roztopić i wystudzić. Jajka ubić na puszystą masę, dodać wystudzona masę miodową, dalej ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, dodać do masy, połączyć. Przełożyć do naczynia w którym będzie leżakować i dojrzewać, dać do chłodnego miejsca (u mnie do lodówki) na 4 - 6 tygodni