Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto na urodziny przygotujesz bez pieczenia. Różowy krem z pewnością przypadnie wizualnie do gustu każdej księżniczce, bez względu na wiek.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 216
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 71
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 216
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 71
Składniki
Zrób różowy krem. Najpierw w rondelku umieść maliny, cukier, sok z cytryny i wodę. Gotuj aż owoce się rozpadną. Co jakiś czas mieszaj. Odstaw na bok do całkowitego wystudzenia. Jeśli są jeszcze kawałki malin, zblenduj je na mus.
Przygotuj krem kokosowy. Mascarpone i jogurt w temperaturze pokojowej umieść w misce wraz z cukrem pudrem, likierem i wiórkami kokosowymi. Całość ubijaj przez kilka minut. W osobnym naczyniu ubij mocno schłodzoną śmietankę. Dodaj łyżkę do pozostałych składników i wymieszaj. Potem dodaj pozostałą zawartość naczynia i krótko zmiksuj do połączenia.
Wróć do różowego kremu. Mocno schłodzoną śmietankę z mascarpone ubij. Kiedy masa zrobi się sztywna, wlej mus malinowy i zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników.
Krem kokosowy podziel na 4 części, a krem różowy na 2.
Przygotuj blachę o wymiarach około 28 x 24 cm. Wyłóż ją pierwszą warstwą herbatników. Przykryj kremem kokosowym. Wyłóż ponownie herbatniki. Rozsmaruj połowę kremu różowego, konfiturę i na to ponownie różowy krem. Wyłóż kolejną partię herbatników. Rozsmaruj krem kokosowy. Powtórz to jeszcze dwa razy. Wierzch ciasta powinien zakończyć się herbatnikami.
Tak przygotowane ciasto na urodziny wstaw do lodówki, aby stężało, najlepiej na całą noc.
Po wyciągnięciu udekoruj ciasto migdałami lub innymi ulubionymi orzechami.