Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krówka na herbatnikach zapraszam po przepis
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11452
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2159
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11452
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2159
Składniki
Z 3 szkl mleka odlewam szklankę i rozpuszczam proszek budyniowy,pozostale mleko z 4 łyżkami cukru należy zagotować i wlać do niego proszek budyniowy rozpuszczany w pozostałym mleku gotować chwile mieszając aż budyń zgęstnie zdąsać z ognia odstawić do ostudzenia.
Blaszkę wykladam papierem do pieczenia i układam na dno warstwę herbatników .Ostudzony budyń ucieram z margaryna na puszysta masę i 1/4 budyniowej masy wykladam na herbatnik na nie wykladam prażone jabłka polowe pozostałego budyniu i warstwa herbatników.
Masę krówkową by była miększa wstawiam na chwile do wątku następnie wykladam masę na herbatniki a na na masę krokową pozostałą masę budyniową
Schłodzoną śmietanę 30 % ubijam z cukrem pudrem na sztywno i wykladam na budyń równam i posypuje kolorową posypką lub zmielonymi orzechami ,wstawiam na kilka godzin do lodówki lub na noc. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego