Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krówka na herbatnikach zapraszam po przepis
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 474
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 457
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 52
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 474
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 457
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 52
Składniki
Z 3 szkl mleka odlewam szklankę i rozpuszczam proszek budyniowy,pozostale mleko z 4 łyżkami cukru należy zagotować i wlać do niego proszek budyniowy rozpuszczany w pozostałym mleku gotować chwile mieszając aż budyń zgęstnie zdąsać z ognia odstawić do ostudzenia.
Blaszkę wykladam papierem do pieczenia i układam na dno warstwę herbatników .Ostudzony budyń ucieram z margaryna na puszysta masę i 1/4 budyniowej masy wykladam na herbatnik na nie wykladam prażone jabłka polowe pozostałego budyniu i warstwa herbatników.
Masę krówkową by była miększa wstawiam na chwile do wątku następnie wykladam masę na herbatniki a na na masę krokową pozostałą masę budyniową
Schłodzoną śmietanę 30 % ubijam z cukrem pudrem na sztywno i wykladam na budyń równam i posypuje kolorową posypką lub zmielonymi orzechami ,wstawiam na kilka godzin do lodówki lub na noc. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego