Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta na zimno bez pieczenia, zwłaszcza w lecie. Ostatnio koleżanka poczęstowała mnie ciastem z kaszy manny. Nie mogłam uwierzyć, że może ono być tak smaczne. Serdecznie polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w ok 800 ml wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Herbatniki wykładamy na spodzie tortownicy. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukry, dodajemy masło i czekoladę oraz wsypujemy kaszę mannę (w ten sposób nie powstaną grudki). Całość zagotowujemy co chwilę mieszając, aż do momentu gdy nasza kasza zgęstnieje. Jeszcze gorącą kaszę wylewamy na herbatniki.
Truskawki myjemy i umieszczamy głęboko w ciepłym kremie z kaszy. Czekamy aż całość ostygnie. W momencie kiedy nasza galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta i wkładamy do lodówki, czekamy aż zastygnie. Smacznego:)