Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Unikalne i pyszne ciasto „Napoleon”.Najważniejsze jest ugotowanie pysznej, gładkiej śmietany. Dzisiaj pokazuję przepis na pyszną śmietanę. Najważniejsze jest zrobienie wszystkiego, jak na filmie, a wtedy wszystko się ułoży.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Składniki
Najpierw robimy krem. Podgrzewamy mleko na kuchence, aw międzyczasie mieszamy śmietanę, cukier waniliowy, cukier, żółtka i mąkę w misce. Konieczne jest, aby mieszanina była całkowicie jednorodna bez grudek. Mleko jest już gorące, teraz jest bardzo wolne, stopniowo wlewaj mąkę do mąki i szybko wymieszaj trzepaczką. Wlej około połowy mleka i wlej z powrotem do rondla, aby kontynuować gotowanie. Gotuj, aż będzie gęsta, ciągle mieszając. Powinny pojawić się pierwsze bąbelki, a następnie je wyłączyć. Śmietanka jest schładzana, a następnie można lekko ubić mikserem.
Robię ciasta z ciasta francuskiego. Po prostu podziel go na 4 części i piec na złoty kolor. Po ochłodzeniu ciastek usuń górną warstwę na okruchy i podziel ciastka na dwie dodatkowe części. W ten sposób otrzymuje się 8 ciastek. Smaruję je kremem, posypuję bułką tartą i pozwalam im moczyć przez kilka godzin. Nie oceniaj ściśle za tłumaczenie :) Smacznego.