Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na ciemnym biszkopcie z masą budyniową i kremem kawowym. Ciasto miękkie i przepyszne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 169
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 11
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 169
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 11
Składniki
Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku. Przesiewać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia,do ubitych jajek i delikatnie wmieszać. Wylać na blachę 30x40 i piec ok. 25 min w 175*. Po upieczeniu biszkopt, obrócić zdjąć papier i ostudzić. Włożyć z powrotem do blaszki z nowym papierem . Biszkopt nasączyć kawą.
masa-Budyń z mąką i cukrem, wymieszać z 1 szklanką mleka. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń.Odstawić i w gorącym budyniu,rozpuścić czekoladę w kostkach a potem masło. Wymieszać do rozpuszczenia składników. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt i schłodzić, do zastygnięcia.
krem-Kawę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Żelatynę w 1/3 szklanki rozpuścić i wlać do kawy.Mieszaninę ostudzić do letniego. Śmietankę z lodówki,ubić z cukrem pudrem,potem śmietan-fixem. Porcjami dodawać jogurt i serki, dalej miksując.Na koniec dolewać kawą z żelatyną i krótko zmiksować. Masę śmietankową wyłożyć na masie budyniowej. Na wierzch rozsypać,startą czekoladę. Ciasto schłodzić.