Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto składające się z maku, sera i kokosu. Ciasto jest smaczne , proste w przygotowaniu no i szybko znika ze stołu. Polecam na niedzielne popołudnie i nie tylko.
miska, mikser, szypułka silikonowa, maszynka do mielenia mięsa, tortownica,
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5024
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1906
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 51
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5024
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1906
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 51
Składniki
Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Margarynę przełożyć do miski, dodać żółtka i posiekać nożem. Następnie dodać pozostałe składniki wymieszać i dokładnie zagnieść. Ciasto owinąć folią i włożyć na 30 minut do lodówki. W między czasie przygotować masy. Ciasto wyjąć , rozwałkować i rozłożyć na lekko natłuszczoną tortownicę o średnicy 26 cm. Podpiec w nagrzanym piekarniku około 10 min. Masa serowa: Ser zmielić. Utrzeć margarynę z żółtkami i cukrem, stopniowo cały czas ucierając dodawać porcjami zmielony ser, proszek budyniowy wymieszać. na koniec wmieszać ubitą na sztywno ze szczyptą soli pianę z białek. Na podpieczone ciasto rozłożyć gotową masę makową , a następnie masę serową. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika 190 stopni, piec około 60 min. Masa kokosowa: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodawać porcjami cukier i na koniec delikatnie wmieszać wiórki kokosowe wymieszane z proszkiem do pieczenia. Po 40 minutach pieczenia ciasto wyjąć i rozłożyć masę kokosową, ponownie włożyć do pieca i piec 20 minut. Gotowe ciasto polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować płatkami migdałów.