Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzechowiec który wymaga trochę pracy i czasu ale naprawdę jest tego wart.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 144
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2681
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 834
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14270
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 144
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2681
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 834
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1602
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14270
Składniki
1 placek: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka, kakao. Na koniec mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. Po ostudzeniu przekroić na 2 części.
2 placek: Białka ubić na sztywną pianę, dodać miód. Orzechy posiekać, wymieszać z mąkami i delikatnie połączyć z białkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 - 40 minut.
Krem karpatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu
Polewa: Wszystkie składniki na polewę umieść w garnuszku i podgrzewaj do momentu połączenia składników. Jak masa nieco zgęstnieje zdejmujemy garnek z ognia.
Przełożenie placków : I placek ( pierwsza połówka) - Krem - II placek ( orzechowy) - Krem - I placek ( druga połówka) - polewą kakaową.