Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzechowiec który wymaga trochę pracy i czasu ale naprawdę jest tego wart.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 318
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2196
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1693
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 318
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2196
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1693
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 388
Składniki
1 placek: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka, kakao. Na koniec mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. Po ostudzeniu przekroić na 2 części.
2 placek: Białka ubić na sztywną pianę, dodać miód. Orzechy posiekać, wymieszać z mąkami i delikatnie połączyć z białkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 - 40 minut.
Krem karpatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu
Polewa: Wszystkie składniki na polewę umieść w garnuszku i podgrzewaj do momentu połączenia składników. Jak masa nieco zgęstnieje zdejmujemy garnek z ognia.
Przełożenie placków : I placek ( pierwsza połówka) - Krem - II placek ( orzechowy) - Krem - I placek ( druga połówka) - polewą kakaową.