Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzechowiec który wymaga trochę pracy i czasu ale naprawdę jest tego wart.
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 654
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 277
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27307
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 654
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 277
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27307
Składniki
1 placek: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka, kakao. Na koniec mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. Po ostudzeniu przekroić na 2 części.
2 placek: Białka ubić na sztywną pianę, dodać miód. Orzechy posiekać, wymieszać z mąkami i delikatnie połączyć z białkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 - 40 minut.
Krem karpatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu
Polewa: Wszystkie składniki na polewę umieść w garnuszku i podgrzewaj do momentu połączenia składników. Jak masa nieco zgęstnieje zdejmujemy garnek z ognia.
Przełożenie placków : I placek ( pierwsza połówka) - Krem - II placek ( orzechowy) - Krem - I placek ( druga połówka) - polewą kakaową.