Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny orzechowiec który wymaga trochę pracy i czasu ale naprawdę jest tego wart.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1539
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1539
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Składniki
1 placek: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka, kakao. Na koniec mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. Po ostudzeniu przekroić na 2 części.
2 placek: Białka ubić na sztywną pianę, dodać miód. Orzechy posiekać, wymieszać z mąkami i delikatnie połączyć z białkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 - 40 minut.
Krem karpatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu
Polewa: Wszystkie składniki na polewę umieść w garnuszku i podgrzewaj do momentu połączenia składników. Jak masa nieco zgęstnieje zdejmujemy garnek z ognia.
Przełożenie placków : I placek ( pierwsza połówka) - Krem - II placek ( orzechowy) - Krem - I placek ( druga połówka) - polewą kakaową.