Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczne i szybkie ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i rodzynek idealne do kawki jak również na piknik i grilla.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Rodzynki sparzyć wrzątkiem .Miękkie masło utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę,dodaj zmielone orzechy, mąkę, proszek do pieczenia,rodzynki.Całość wymieszać,na koniec dodać ubitą pianę z białek Ciasto wylej do keksówki.Piec około 35 minut w temperaturze 180 st.lub do suchego patyczka.Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.Smacznego.