Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne aromatyczne idealne do popołudniowej kawy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Śliwki umyć przekroić na połowę, usunąć pestkę. Mąkę przesiać , wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z olejem oraz produktami sypkimi. Okrągłą blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem , wlać ciasto , na wierzchu ułożyć śliwki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Podawać posypane cukrem pudrem.