Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne aromatyczne idealne do popołudniowej kawy.
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17252
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3181
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 578
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2123
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17252
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3181
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 578
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2123
Składniki
Śliwki umyć przekroić na połowę, usunąć pestkę. Mąkę przesiać , wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z olejem oraz produktami sypkimi. Okrągłą blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem , wlać ciasto , na wierzchu ułożyć śliwki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Podawać posypane cukrem pudrem.