Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne aromatyczne idealne do popołudniowej kawy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7251
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2700
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20216
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 586
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 822
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7251
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2700
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20216
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 586
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 822
Składniki
Śliwki umyć przekroić na połowę, usunąć pestkę. Mąkę przesiać , wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z olejem oraz produktami sypkimi. Okrągłą blaszkę do pieczenia, wyłożyć papierem , wlać ciasto , na wierzchu ułożyć śliwki.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Podawać posypane cukrem pudrem.