Ciasto orzechowo - kokosowe
Składniki
- mąka 2 szklanki
- cukier puder 1 szklanka
- proszek do pieczenia 2 łyżeczki
- żółtka 4 szt
- margaryna 15 dkg
- śmietana 4 łyżki
- Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części,jedną wylożyć na blachę,posmarować
- marmoladą (ja dżemem wiśniowym własnej roboty) drugą część włożyć do
- lodówki
- Ciasto kokosowe
- 4 białka ubić z 15 dkg cukru
- dodać 15 dkg wiórek kokosowych
- 1 łyżkę mąki ziemniaczanej,wyłożyć na marmoladę
- Ciasto orzechowe
- 4 jajka ubić z 15 dkg cukru
- dodać 15 dkg zmielonych orzechów ( 1szk pełna)
- bułka tarta 2 łyżki
- mąka 1 łyżka
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
1
To ciasto wyłożyć na ciasto kokosowe,a na wierzch drugą część ciasta,które było w lodówce.Piec 60 min po wystygnięciu polać polewą (ja krówko-wą )