Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto. Polewa rumowa sprawia, że smakuje ono wybornie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13542
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 866
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13542
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 866
Składniki
Wbić do miski 6 całych jajek.
Dodać drobny cukier brązowy i zmiksować.
Dodać kakao.
Dodać cynamon i kardamon i dalej miksować.
Wlać do miski olej z pestek winogron i ponownie zmiksować.
Następnie dodać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wszystko dokładnie wymiksować na jednolitą masę.
Wszystkie bakalie oprószyć mąką i dodać do masy, tym razem wymieszać wszystko drewnianą łyżką.
Jabłko pokroić w kostkę i dodać do ciasta.
Gruszki także pokroić w kostkę i wymieszać z masą.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć całą masę.
Pokroić na plastry brzoskwinie z puszki i wyłożyć na ciasto.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Gdy ciasto ostygnie zrobić polewę.
Smacznego !