Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto. Polewa rumowa sprawia, że smakuje ono wybornie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25458
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8941
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 725
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 304
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25458
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8941
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 725
Składniki
Wbić do miski 6 całych jajek.
Dodać drobny cukier brązowy i zmiksować.
Dodać kakao.
Dodać cynamon i kardamon i dalej miksować.
Wlać do miski olej z pestek winogron i ponownie zmiksować.
Następnie dodać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wszystko dokładnie wymiksować na jednolitą masę.
Wszystkie bakalie oprószyć mąką i dodać do masy, tym razem wymieszać wszystko drewnianą łyżką.
Jabłko pokroić w kostkę i dodać do ciasta.
Gruszki także pokroić w kostkę i wymieszać z masą.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć całą masę.
Pokroić na plastry brzoskwinie z puszki i wyłożyć na ciasto.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Gdy ciasto ostygnie zrobić polewę.
Smacznego !