Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto. Polewa rumowa sprawia, że smakuje ono wybornie.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1051
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 222
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1167
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 220
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1051
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 222
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1167
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 220
Składniki
Wbić do miski 6 całych jajek.
Dodać drobny cukier brązowy i zmiksować.
Dodać kakao.
Dodać cynamon i kardamon i dalej miksować.
Wlać do miski olej z pestek winogron i ponownie zmiksować.
Następnie dodać mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wszystko dokładnie wymiksować na jednolitą masę.
Wszystkie bakalie oprószyć mąką i dodać do masy, tym razem wymieszać wszystko drewnianą łyżką.
Jabłko pokroić w kostkę i dodać do ciasta.
Gruszki także pokroić w kostkę i wymieszać z masą.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć całą masę.
Pokroić na plastry brzoskwinie z puszki i wyłożyć na ciasto.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Gdy ciasto ostygnie zrobić polewę.
Smacznego !