Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu mniam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13914
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1771
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13914
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1771
Składniki
Truskawki umyć i wyszypułkować. Większe przekroić na pół a mniejsze pozostawić w całości.
Masło utrzeć do białości z cukrem. Kolejno dodawać jajka i miksować. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia oraz wlać ajerkoniak. Wszystko dokładnie zmiksować. Wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na cisto poukładać truskawki lekko je dociskając w ciasto.
Kruszonka: Masło, mąkę i cukier połączyć i posypać na truskawki. Ciasto piec w 175 stopniach C przez około 45 min.