Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu mniam :)
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1559
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1559
Składniki
Truskawki umyć i wyszypułkować. Większe przekroić na pół a mniejsze pozostawić w całości.
Masło utrzeć do białości z cukrem. Kolejno dodawać jajka i miksować. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia oraz wlać ajerkoniak. Wszystko dokładnie zmiksować. Wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na cisto poukładać truskawki lekko je dociskając w ciasto.
Kruszonka: Masło, mąkę i cukier połączyć i posypać na truskawki. Ciasto piec w 175 stopniach C przez około 45 min.