Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu mniam :)
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 62
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3135
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10761
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 62
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 101
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3135
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10761
Składniki
Truskawki umyć i wyszypułkować. Większe przekroić na pół a mniejsze pozostawić w całości.
Masło utrzeć do białości z cukrem. Kolejno dodawać jajka i miksować. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia oraz wlać ajerkoniak. Wszystko dokładnie zmiksować. Wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na cisto poukładać truskawki lekko je dociskając w ciasto.
Kruszonka: Masło, mąkę i cukier połączyć i posypać na truskawki. Ciasto piec w 175 stopniach C przez około 45 min.