Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu mniam :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28202
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28202
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Truskawki umyć i wyszypułkować. Większe przekroić na pół a mniejsze pozostawić w całości.
Masło utrzeć do białości z cukrem. Kolejno dodawać jajka i miksować. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia oraz wlać ajerkoniak. Wszystko dokładnie zmiksować. Wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Na cisto poukładać truskawki lekko je dociskając w ciasto.
Kruszonka: Masło, mąkę i cukier połączyć i posypać na truskawki. Ciasto piec w 175 stopniach C przez około 45 min.