Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, wilgotne. Piernikowy smak świetnie łączy się ze smakiem sera. Polecam.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Wciąż miksując, dodawać stopniowo olej i resztę składników. Wylać na blachę o wymiarach :35/25 cm. Żółtka utrzeć z cukrem na "puch".Stopniowo dodawać zmielony ser, mąkę i roztopione , letnie masło.Na końcu wmieszać ubitą pianę. Wylać na surowe ciasto piernikowe. Piec około godziny w 180 stopniach. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić ciasto do ostygnięcia. Zimne oblać dowolną polewą i udekorować.