Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemal każdy jadł, wypiekał czy kupił ciasto marchewkowe. A pietruszkowe? Procedura wypieku ciasta jest bardzo podobna, tylko zamiast marchwi użyłam korzenia pietruszki. Żeby było bezglutenowe zamieniłam mąkę pszenna na gryczaną. Ale ty możesz upiec z jakiej chcesz:)
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 476
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 567
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 476
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 567
Składniki
Jajka zmiksować z ksylitolem luc cukrem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia oraz przyprawy. Wlać olej. Wymieszać, dodać pietruszkę i wymieszać łyżką. Piec 180 stopniach C ok. 60 minut w formie na tort. Mascarpone przełożyć do misy, wlać tubkę mleka, dodać skórkę i limoncello i wymieszać. Przełożyć warstwę kremu na wystudzonym cieście.