Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemal każdy jadł, wypiekał czy kupił ciasto marchewkowe. A pietruszkowe? Procedura wypieku ciasta jest bardzo podobna, tylko zamiast marchwi użyłam korzenia pietruszki. Żeby było bezglutenowe zamieniłam mąkę pszenna na gryczaną. Ale ty możesz upiec z jakiej chcesz:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416594
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416594
Składniki
Jajka zmiksować z ksylitolem luc cukrem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia oraz przyprawy. Wlać olej. Wymieszać, dodać pietruszkę i wymieszać łyżką. Piec 180 stopniach C ok. 60 minut w formie na tort. Mascarpone przełożyć do misy, wlać tubkę mleka, dodać skórkę i limoncello i wymieszać. Przełożyć warstwę kremu na wystudzonym cieście.