Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto dla dorosłych. Ja zrobiłam dla dzieci bez alkoholu i było równie pyszne.
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 111
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 122
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1238
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 111
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 122
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1238
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać mikserem na niskich obrotach.Zagnieść i podzielić na dwie części.Wylepić dwie takie same foremki, wyłożone papierem do pieczenia 30x40.
Posmarować obie powidłami.
Piec 30 min. w 180 *, każdą blaszkę osobno.
Jedną jeszcze ciepłą posypać kokosem.
krem-Do miski wsypać grysik, kokos i cukier. Wlać szklankę wody i wymieszać. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia przesiać tam budyń, wymieszać. Wlać 1 szklankę mleka i wymieszać. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Troszkę przestudzić i posmarować, placek bez kokosu.
Przykryć drugim plackiem z kokosem i schłodzić ciasto przez cała noc.