Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie czekoladowe !!!
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 223
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 261
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1025
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 223
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 261
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1025
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (najlepiej w malakserze) !!! Prócz groszków czekoladowych !!! Następnie dodać szklankę wrzącej wody i ponownie wymieszać. Dodać 200g groszków czekoladowych i olejek waniliowy - wymieszać. Piec w keksówce, tortownicy lub w formie na 1 kg ciasta w temperaturze 170 C około 85 minut.
Po wyciągnięciu ciasto nasączyć masą czekoladową. Można w cieście zrobić dziurki np. makaronem spagetti tak żeby do środka wlała się masa. MASA CZEKOLADOWA: 125ml wody, 100g cukru, 1 łyżka kakao. Składniki zamieszać bez ognia po czym gotować 5 minut. Gorącą masę wlewać na gorące ciasto.
Czekoladę posiekać na grube kawałki i posypać wierzch ciasta. Najlepiej sypać po ciepłej masie - wtedy czekolada troszkę się przytopi.