Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie czekoladowe !!!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 114
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 114
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (najlepiej w malakserze) !!! Prócz groszków czekoladowych !!! Następnie dodać szklankę wrzącej wody i ponownie wymieszać. Dodać 200g groszków czekoladowych i olejek waniliowy - wymieszać. Piec w keksówce, tortownicy lub w formie na 1 kg ciasta w temperaturze 170 C około 85 minut.
Po wyciągnięciu ciasto nasączyć masą czekoladową. Można w cieście zrobić dziurki np. makaronem spagetti tak żeby do środka wlała się masa. MASA CZEKOLADOWA: 125ml wody, 100g cukru, 1 łyżka kakao. Składniki zamieszać bez ognia po czym gotować 5 minut. Gorącą masę wlewać na gorące ciasto.
Czekoladę posiekać na grube kawałki i posypać wierzch ciasta. Najlepiej sypać po ciepłej masie - wtedy czekolada troszkę się przytopi.