Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypiek wyjątkowo prosty i dość szybki w przygotowaniu. Łączy w sobie dwa najpopularniejsze ciasta: sernik oraz brownie. Aby jeszcze łatwiej było przygotować ciasto poduszkowiec, zrezygnowaliśmy z wyciskania za pomocą rękawa masy serowej.
Blaszka o wymiarach 16x26
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 8
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 155
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 166
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 54
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 8
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 155
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 166
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 54
Składniki
Ciasto czekoladowe Jajka zmiksuj z cukrem, pod sam koniec wlej olej i mleko. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Czekoladową masę przelej do formy.
Masa serowa Do sera dodaj budyń śmietankowy i cukier. Całość zmiksuj na małych obrotach do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić.
Masę serową wyłóż na czekoladową. Weź długi patyczek np. do szaszłyków, wbij go w ciasto i przeciągnij nim w różne strony. Dzięki temu na wierzchu pojawią się piękne wzorki.
Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnic C. prze około 50 minut.