Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne pełne genialnej kandyzowanej skórki pomarańczowej. Pyszne, proste ciasto do kawki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10534
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3187
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2283
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10534
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3187
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2283
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia do miski. W drugiej misce należy utrzeć jajko z cukrem pudrem. Gdy masa stanie się aksamitna dodajemy dżem pomarańczowy, dolewamy sok i olej. Mieszamy mokre składniki i łączymy je z suchymi.
Gotowa masa czeka już tylko na to co najlepsze - skórka kandyzowana! Dodajemy jej tyle by została odrobina na posypanie wierzchu ciasta. Po wymieszaniu całości wylewamy ciasto na podłużną blaszkę wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą. Na wierzch wykładamy resztę skórki i wkładamy blaszkę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Ciasto powinno się piec około 45 minut.
Przepisy na inne pyszne ciasta w linku pod wpisem :)