Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne pełne genialnej kandyzowanej skórki pomarańczowej. Pyszne, proste ciasto do kawki.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8613
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8613
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3048
Polecam.
Odsłon: 1837
Polecam.
Odsłon: 532
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia do miski. W drugiej misce należy utrzeć jajko z cukrem pudrem. Gdy masa stanie się aksamitna dodajemy dżem pomarańczowy, dolewamy sok i olej. Mieszamy mokre składniki i łączymy je z suchymi.
Gotowa masa czeka już tylko na to co najlepsze - skórka kandyzowana! Dodajemy jej tyle by została odrobina na posypanie wierzchu ciasta. Po wymieszaniu całości wylewamy ciasto na podłużną blaszkę wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą. Na wierzch wykładamy resztę skórki i wkładamy blaszkę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Ciasto powinno się piec około 45 minut.
Przepisy na inne pyszne ciasta w linku pod wpisem :)