Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak przystało na ciasto bez pieczenia przygotowuje się je szybko, a zjada dopiero następnego dnia. Jest przyjemnie miękkie i nie za słodkie.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9912
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8887
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6309
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9912
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8887
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6309
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Obydwa budynie ugotować na soku pomarańczowym. Podzielić je na cztery części. Herbatnikami wyłożyć dno foremki i na nią nałożyć 1/4 budyniu. Tak samo postępować z kolejnymi warstwami. W sumie powinny być cztery, a na wierzchu budyń. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać nią wierzch ciasta dopiero, gdy budyń wystygnie. To jest ważne. W ciepłym budyniu czekolada się rozpuści i powstanie mało efektowna skorupka. Ciasto dać do lodówki najlepiej na całą noc.