Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak przystało na ciasto bez pieczenia przygotowuje się je szybko, a zjada dopiero następnego dnia. Jest przyjemnie miękkie i nie za słodkie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1175
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5705
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18253
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1175
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5705
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18253
Składniki
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Obydwa budynie ugotować na soku pomarańczowym. Podzielić je na cztery części. Herbatnikami wyłożyć dno foremki i na nią nałożyć 1/4 budyniu. Tak samo postępować z kolejnymi warstwami. W sumie powinny być cztery, a na wierzchu budyń. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać nią wierzch ciasta dopiero, gdy budyń wystygnie. To jest ważne. W ciepłym budyniu czekolada się rozpuści i powstanie mało efektowna skorupka. Ciasto dać do lodówki najlepiej na całą noc.