Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki smak pomarańczy podkreślony przez cierpkie świeże żurawiny. To ciasto to idealne połączenie smaków....
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416546
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416546
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce połączyć mąkę, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia i sodę.
W osobnej misce wymieszać jajko z cukrem, olejem i sokiem pomarańczowym. Mieszankę przelać do suchych składników, wymieszać. Dodać mleko i ponownie wymieszać, tylko do połączenia składników.
Do ciasta wrzucić 3/4 żurawiny. Ciasto przełożyć do formy, wierzch posypać pozostałą żurawiną.
Piec przez około 40 minut (do suchego patyczka).