Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki smak pomarańczy podkreślony przez cierpkie świeże żurawiny. To ciasto to idealne połączenie smaków....
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 739
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36455
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1290
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 739
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36455
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1290
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce połączyć mąkę, skórkę pomarańczową, proszek do pieczenia i sodę.
W osobnej misce wymieszać jajko z cukrem, olejem i sokiem pomarańczowym. Mieszankę przelać do suchych składników, wymieszać. Dodać mleko i ponownie wymieszać, tylko do połączenia składników.
Do ciasta wrzucić 3/4 żurawiny. Ciasto przełożyć do formy, wierzch posypać pozostałą żurawiną.
Piec przez około 40 minut (do suchego patyczka).