Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kolorowym plackiem, makowo- kokosowo- kakaowym. Oryginalne ciasto jest przełożone masą budyniową. Ja zmieniłam na krem jogurtowy. Ciasto wyszło, miękkie o różnym smaku, bardzo pyszne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6609
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5520
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13691
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11568
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6609
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5520
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13691
Składniki
Ubić białka ze szczyptą soli, potem po trochę dodawanym cukrem. Dalej ubijać, dodając po 1 żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem i dodawać stopniowo, mieszając już łopatką. Na koniec dolewać olej i wymieszać, ale nie za długo. Rozdzielić do 3 misek. Do 1 dodać kokos do 2 mak a do 3 przesiać kakao. Wszystkie miseczki delikatnie wymieszać. Kłaść kleksami na przemian do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
Trzonkiem noża poprzeciągać ciasto w górę i w dół, jak i poziomo w prawo i lewo.
Piec ok. 30-35 min.w 175*C. Po upieczeniu odwrócić na deskę, zdjąć blaszkę i papier. Ciasto wystudzić.
Obrócić ciasto i przekroić na dwa placki.
Spód włożyć do tej samej blaszki i posmarować jakimś dżemem.
krem- Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, jogurtami i fixem. Miksując dalej dolewać letnią żelatynę ale nie za długo. Wylać do blaszki na ciasto.
Przykryć drugą częścią placka i schłodzić.
polewa-Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance. Troszkę ostudzić i rozsmarować na placku.
esy-Białą czekoladę tak samo rozpuścić, jak ciemną, przelać do rożka papierowego i zrobić esy-floresy na górze ciasta.