Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…przepis z kalendarza, akurat dostałam porzeczki więc można było wypróbować. Po kilku niepowodzeniach miałam nie korzystać z gazetowych przepisów, ale zrobiłam. Ciasto jest nawet dobre i fajnie wygląda więc mogę śmiało polecić, tylko zmniejszyła bym ilość cukru w cieście w oryginale było 2/3 szklanki tak zrobiłam i jak ja lubię słodkie to ciasto jest za bardzo wiec 0,5 szklanki w zupełności wystarczy…
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, rozpuszczone masło i mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej pergaminem blachy. Pieczemy w 200st 15 minut.
Porzeczki opłukać, oderwać od gałązek. Schłodzone białka ubić na sztywna pianę z cukrem. Dodać sok z cytryny, porzeczki i delikatnie wymieszać. Piankę wyłożyć na ciasto. Piec jeszcze około 20 minut….