Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne , kusi swoim wyglądem jak i smakiem domowników jak i gości .
papier do pieczenia, forma keksowa,
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 41
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 315
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 41
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 315
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, w osobnym naczyniu miksujemy masło. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do zmiksowanego masła dodajemy porcjami na przemian rozpuszczoną czekoladę oraz masę żółtkową, całość zmiksować do połączenia i wstawić do lodówki by masa się schłodziła. Foremkę keksową( małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki. Herbatniki posmarować masą krówkową , ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa , herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy że ostatnią warstwą muszą być herbatniki. Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia. Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki. Po wyjęciu pokroić . Smacznego. Przygotowanie 30 minut + czas chłodzenia