Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne , kusi swoim wyglądem jak i smakiem domowników jak i gości .
papier do pieczenia, forma keksowa,
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104932
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1209
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104932
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, w osobnym naczyniu miksujemy masło. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do zmiksowanego masła dodajemy porcjami na przemian rozpuszczoną czekoladę oraz masę żółtkową, całość zmiksować do połączenia i wstawić do lodówki by masa się schłodziła. Foremkę keksową( małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki. Herbatniki posmarować masą krówkową , ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa , herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy że ostatnią warstwą muszą być herbatniki. Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia. Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki. Po wyjęciu pokroić . Smacznego. Przygotowanie 30 minut + czas chłodzenia