Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak wskazuje nazwa ciasto jest bardzo puszyste, a z kawą lub herbatą wręcz rozpływa się w ustach i nie ma w tym żadnej przesady
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Margarynę utrzeć na puch, wbijając po jednym jajku i nadal ucierać. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia, dodać olej, ocet i aromat. Wszystko dokładnie wymieszać. Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180sy.C i piec ok.40 minut. SMACZNEGO!