Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto z rabarbarem. Ciasto bardzo smaczne, kruche rozpływa się w ustach. Smak rabarbaru powoduje, że ciasto jest lekko kwaskowe.
blaszka,
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 165
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 165
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104516
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto , włożyć je do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Rabarbar opłukać, osuszyć i odciąć liście, łodygi pokroić w kawałki wielkości około 1 -2 cm. Na cieście rozłożyć rabarbar i posypać cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Kruszonkę przygotować rozcierając masło, mąkę i cukier w palcach. Rabarbar posypać kruszonką. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 -190 stopni i piec 40 - 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.