Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasto rabarbarowe, zwłaszcza na drożdżowym spodzie. Takie też tutaj polecam.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasto: Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, cukier i część mąki. Sporządzić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do dojrzałego zaczynu dodać jajka i resztę mąki. Wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodzić od ręki, w trakcie dodać jeszcze roztopioną margarynę. Gotowe, wyrobione ciasto ponownie zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie obrać i pokroić rabarbar. Gotowe, wyrośnięte ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Na cieście poukładać rabarbar, całość posypać płatkami migdałów. Piec godzinę, w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Upieczone ciasto posypać (obficie) cukrem pudrem.
SMACZNEGO.