Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasto rabarbarowe, zwłaszcza na drożdżowym spodzie. Takie też tutaj polecam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5709
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8916
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7993
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5494
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5709
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8916
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7993
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5494
Składniki
Ciasto: Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, cukier i część mąki. Sporządzić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do dojrzałego zaczynu dodać jajka i resztę mąki. Wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodzić od ręki, w trakcie dodać jeszcze roztopioną margarynę. Gotowe, wyrobione ciasto ponownie zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie obrać i pokroić rabarbar. Gotowe, wyrośnięte ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem. Na cieście poukładać rabarbar, całość posypać płatkami migdałów. Piec godzinę, w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Upieczone ciasto posypać (obficie) cukrem pudrem.
SMACZNEGO.