Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto znalazłam w starym zeszycie z przepisami , a że lubię rabarbar i lubię ser postanowiłam przepis wypróbować . Powiem szczerze że wyszło smaczne ciasto.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 22
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7228
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154887
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1056
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 494
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 22
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7228
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154887
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1056
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 494
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy na jednolitą masę, robimy kulkę owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na około godzinę. Wyjmujemy ciasto ponownie zagniatamy. Ciasto rozwałkować, rozłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką nakłuć widelcem. Blaszka o wymiarach 25/40 cm. Piekarnik nagrzać do 180 stopni włożyć ciasto na 20 min. Rabarbar obrać, pokroić wymieszać z cukrem i cynamonem odłożyć na 15 minut po czym odcisnąć powstały sok. Ser połączyć z jajkami, z pozostałym cukrem i mąką ziemniaczaną. Na podpieczone ciasto poukładać rabarbar na wierzch rozsmarować masę serową. Włożyć do piekarnika i piec jeszcze 30 - 35 min w 180 st. Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.