Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło, goście byli zadowoleni. Przede wszystkim to się liczy…dla nas gotowanie to zabawa smakiem. Śmiało można powiedzieć, że nasza kuchnia to Fusion cuisine.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1303
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101615
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6091
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1303
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101615
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6091
Składniki
Budynie i cukier gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Studzimy. Do miski wrzucamy posiekaną margarynę, miksując stopniowo dodajemy budyń i wiórki kokosowe (300g). W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa. Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.