Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Rurka robi się w 15 minut. Ciasto bez pieczenia o pysznym połączeniu bitej śmietany i serka mascarpone, ciastek rurek ( u mnie zebra o smaku orzechowym), krakersów i słodkiej masy kajmakowe. Wygląda zjawiskowo, a smakuje obłędnie. Polecam szczególnie łasuchom.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 448
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3240
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 448
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15361
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3240
Składniki
Blaszka o wymiarach 15x35 cm. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, na której układamy warstwę krakersów.
Śmietanę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na sztywną masę.
Połowę ubitej masy wykładamy na krakersy. Rozsmarowujemy.
Na masie układamy rurki, jedna przy drugiej.
Na rurki nakładamy resztę masy. Rozsmarowujemy.
Na masie układamy warstwę krakersów.
Warstwę krakersów smarujemy masą kajmakową.
Na końcu całe ciasto obsypujemy kokosem.
Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej całą noc, żeby rurki i krakersy namiękły, nie będzie wtedy problemu przy krojeniu.
Smacznego !!!