Ciasto Rurka - bez pieczenia, robi się w 15 minut, ciasto z rurkami
Ciasto Rurka robi się w 15 minut. Ciasto bez pieczenia o pysznym połączeniu bitej śmietany i serka mascarpone, ciastek rurek ( u mnie zebra o smaku orzechowym), krakersów i słodkiej masy kajmakowe. Wygląda zjawiskowo, a smakuje obłędnie. Polecam szczególnie łasuchom.
Ciasto Rurka - bez pieczenia, robi się w 15 minut, ciasto z rurkami
Składniki
- około 35 krakersów
- 1 puszka masy kajmakowej ( można mniej)
- 400 ml śmietany kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
- kokos na posypkę
Składniki
- około 35 krakersów
- 1 puszka masy kajmakowej ( można mniej)
- 400 ml śmietany kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
- kokos na posypkę
Etapy przygotowania
Blaszka o wymiarach 15x35 cm. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, na której układamy warstwę krakersów.
Śmietanę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na sztywną masę.
Połowę ubitej masy wykładamy na krakersy. Rozsmarowujemy.
Na masie układamy rurki, jedna przy drugiej.
Na rurki nakładamy resztę masy. Rozsmarowujemy.
Na masie układamy warstwę krakersów.
Warstwę krakersów smarujemy masą kajmakową.
Na końcu całe ciasto obsypujemy kokosem.
Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej całą noc, żeby rurki i krakersy namiękły, nie będzie wtedy problemu przy krojeniu.
Smacznego !!!
Przepis w Waszym wykonaniu (27)
Komentarze do przepisu (9)
Ostatnio komentowane przepisy
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2122
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Ostatnio komentowane przepisy
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2122
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Składniki
- około 35 krakersów
- 1 puszka masy kajmakowej ( można mniej)
- 400 ml śmietany kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
- kokos na posypkę
Blaszka o wymiarach 15x35 cm. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, na której układamy warstwę krakersów.
Śmietanę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na sztywną masę.
Połowę ubitej masy wykładamy na krakersy. Rozsmarowujemy.
Na masie układamy rurki, jedna przy drugiej.
Na rurki nakładamy resztę masy. Rozsmarowujemy.
Na masie układamy warstwę krakersów.
Warstwę krakersów smarujemy masą kajmakową.
Na końcu całe ciasto obsypujemy kokosem.
Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej całą noc, żeby rurki i krakersy namiękły, nie będzie wtedy problemu przy krojeniu.
Smacznego !!!
REWELACYJNY PRZEPIS
Super pomysł
Świetne :)
Jakie ladne :-)
przepyszne i jakie pomysłowe z tymi rurkami:)