Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Rurka robi się w 15 minut. Ciasto bez pieczenia o pysznym połączeniu bitej śmietany i serka mascarpone, ciastek rurek ( u mnie zebra o smaku orzechowym), krakersów i słodkiej masy kajmakowe. Wygląda zjawiskowo, a smakuje obłędnie. Polecam szczególnie łasuchom.
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3189
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4877
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3189
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4877
Składniki
Blaszka o wymiarach 15x35 cm. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, na której układamy warstwę krakersów.
Śmietanę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na sztywną masę.
Połowę ubitej masy wykładamy na krakersy. Rozsmarowujemy.
Na masie układamy rurki, jedna przy drugiej.
Na rurki nakładamy resztę masy. Rozsmarowujemy.
Na masie układamy warstwę krakersów.
Warstwę krakersów smarujemy masą kajmakową.
Na końcu całe ciasto obsypujemy kokosem.
Ciasto schładzamy w lodówce najlepiej całą noc, żeby rurki i krakersy namiękły, nie będzie wtedy problemu przy krojeniu.
Smacznego !!!