Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ryżowe - torta di riso, czyli kolejna inspiracja włoską kuchnią. Do mojego ciasta dodałam gruszki, rodzynki i płatki migdałowe, jest więc pełne jesiennych smaków. Ta propozycja z pewnością zasmakuje dzieciakom!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1864
Polecam, pychota.
Odsłon: 616
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 509
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1864
Polecam, pychota.
Odsłon: 616
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 509
Składniki
Mleko z wodą i połową cukru gotujemy. Dodajemy ryż i gotujemy na małym ogniu, aż do miękkości (około 30 minut). Od razu po ugotowaniu dodajemy miękkie masło, rodzynki i mus gruszkowy. Dokładanie mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia. Białka jaj ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i mąkę migdałową. Dodajemy ostudzony ryż i mieszamy delikatnie. Całość przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy obficie płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez 45-50 minut. Studzimy. Ciasto podajemy samodzielnie, z gałką lodów lub bitą śmietaną.