Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ryżowe - torta di riso, czyli kolejna inspiracja włoską kuchnią. Do mojego ciasta dodałam gruszki, rodzynki i płatki migdałowe, jest więc pełne jesiennych smaków. Ta propozycja z pewnością zasmakuje dzieciakom!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Mleko z wodą i połową cukru gotujemy. Dodajemy ryż i gotujemy na małym ogniu, aż do miękkości (około 30 minut). Od razu po ugotowaniu dodajemy miękkie masło, rodzynki i mus gruszkowy. Dokładanie mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia. Białka jaj ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i mąkę migdałową. Dodajemy ostudzony ryż i mieszamy delikatnie. Całość przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy obficie płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez 45-50 minut. Studzimy. Ciasto podajemy samodzielnie, z gałką lodów lub bitą śmietaną.