Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto ucierane z serem i morelami. Wyśmienite, idealne do popołudniowej kawy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
W mikserze ucieramy masło z połową cukru i cukrem wanilinowym na puszystą, jasną masę. Dodajemy otartą skórkę z cytryny. Ser razem zresztą cukru i szczyptą soli blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ser i jajka do utartego masła z cukrem mieszamy. Na samym końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy, tylko do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy 22-24 cm wyłożonej na dnie i po bokach papierem do pieczenia. Rozkładamy równomiernie. Na górze układamy morele wypestkowane i pokrojone na ćwiartki. Pieczemy ciasto 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 175 °C bez termoobiegu. Ciasto powinno się ładnie zarumienić. Upieczone wyciągamy z pieca, studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Szybkie i smaczne ciasto serowe z morelami gotowe!