Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto ucierane z serem i morelami. Wyśmienite, idealne do popołudniowej kawy.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2975
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1084
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2975
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1084
Składniki
W mikserze ucieramy masło z połową cukru i cukrem wanilinowym na puszystą, jasną masę. Dodajemy otartą skórkę z cytryny. Ser razem zresztą cukru i szczyptą soli blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ser i jajka do utartego masła z cukrem mieszamy. Na samym końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy, tylko do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy 22-24 cm wyłożonej na dnie i po bokach papierem do pieczenia. Rozkładamy równomiernie. Na górze układamy morele wypestkowane i pokrojone na ćwiartki. Pieczemy ciasto 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 175 °C bez termoobiegu. Ciasto powinno się ładnie zarumienić. Upieczone wyciągamy z pieca, studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Szybkie i smaczne ciasto serowe z morelami gotowe!