Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto poświęcić czas na jego przygotowanie
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4535
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 249
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1105
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 257
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4535
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 249
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1105
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 257
Składniki
Mąkę przesiać,dodać jajko, margarynę, cukier i resztę składników na ciasto. Zagnieść ciasto. 1/3 zamrozić a resztą wykleić blachę.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Pokroić na plasterki i ułożyć na cieście.
Wszystkie składniki masy serowej zmiksować. Masę wyłożyć na brzoskwiniach.
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszać z resztą składników na masę makową. Wyłożyć na masę serową.
Zamrożone ciasto zetrzeć na grubej tarce na masę makową.
Sernik piec w temperaturze około 180 stopni przez godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.