Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto poświęcić czas na jego przygotowanie
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 887
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5481
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17773
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 887
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5481
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17773
Składniki
Mąkę przesiać,dodać jajko, margarynę, cukier i resztę składników na ciasto. Zagnieść ciasto. 1/3 zamrozić a resztą wykleić blachę.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Pokroić na plasterki i ułożyć na cieście.
Wszystkie składniki masy serowej zmiksować. Masę wyłożyć na brzoskwiniach.
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszać z resztą składników na masę makową. Wyłożyć na masę serową.
Zamrożone ciasto zetrzeć na grubej tarce na masę makową.
Sernik piec w temperaturze około 180 stopni przez godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.