Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto poświęcić czas na jego przygotowanie
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99137
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 611
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99137
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 611
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Składniki
Mąkę przesiać,dodać jajko, margarynę, cukier i resztę składników na ciasto. Zagnieść ciasto. 1/3 zamrozić a resztą wykleić blachę.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Pokroić na plasterki i ułożyć na cieście.
Wszystkie składniki masy serowej zmiksować. Masę wyłożyć na brzoskwiniach.
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszać z resztą składników na masę makową. Wyłożyć na masę serową.
Zamrożone ciasto zetrzeć na grubej tarce na masę makową.
Sernik piec w temperaturze około 180 stopni przez godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.