Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon śliwek ,brzoskwiń się zaczął ,więc warto korzystac i piec takie aromatyczne ciasta:)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1715
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17885
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1715
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17885
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Masło utrzeć z cukrem ,dodawać po jednym jajku i cały czas ucierac. Dodać przesianą mąkę z pr.do pieczenia,jogurt ,zapach cytrynowy i zmiksować. Dać na blaszkę 24/35 cm wyłożoną papierem do pieczenia . Na wierzch ułożyć na przemian połówki śliwek i brzoskwiń. Zrobić kruszonke i skruszyć na ciasto. Piec góra-dół w 180st.około 1 godz. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!