Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe kryształki zatopione w białym cieście to smakołyk, który zachwyci każdego, a to za sprawą oryginalnego wyglądu i niepowtarzalnego smaku. Jego przygotowanie nie należy do trudnych zadań, wystarczy odrobina czasu i chęci. Ciasto śmietanowiec nie wymaga pieczenia, dlatego doskonale sprawdzi się jako deser w upalne, letnie dni.
sylikonowa forma na babkę
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 109
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 109
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Składniki
Zagotować 750 ml wody. Do trzech miseczek wsypać po jednym opakowaniu galaretki, każdą z nich zalać szklanką wrzątku i mieszać do rozpuszczenia. Galaretki wystudzić, a następnie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Zastygnięte galaretki wyciągnąć z salaterek, pokroić w równą kostkę. Wymieszać i przesypać do sylikonowej foremki na babkę.
1/3 szklanki mleka zagotować, dodać żelatynę i mieszać energicznie do rozpuszczenia.
Pozostałą część mleka przelać do drugiego rondelka, zagotować z cukrem. Następnie odstawić na bok i połączyć gorące mleko z rozpuszczoną żelatyną. Wszystko razem wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną masę śmietanową przelać do formy z kolorowymi galaretkami. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie śmietanowiec jest gotowy do jedzenia.