Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe kryształki zatopione w białym cieście to smakołyk, który zachwyci każdego, a to za sprawą oryginalnego wyglądu i niepowtarzalnego smaku. Jego przygotowanie nie należy do trudnych zadań, wystarczy odrobina czasu i chęci. Ciasto śmietanowiec nie wymaga pieczenia, dlatego doskonale sprawdzi się jako deser w upalne, letnie dni.
sylikonowa forma na babkę
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 207
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 180
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1362
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 448
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 207
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 180
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1362
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 448
Składniki
Zagotować 750 ml wody. Do trzech miseczek wsypać po jednym opakowaniu galaretki, każdą z nich zalać szklanką wrzątku i mieszać do rozpuszczenia. Galaretki wystudzić, a następnie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Zastygnięte galaretki wyciągnąć z salaterek, pokroić w równą kostkę. Wymieszać i przesypać do sylikonowej foremki na babkę.
1/3 szklanki mleka zagotować, dodać żelatynę i mieszać energicznie do rozpuszczenia.
Pozostałą część mleka przelać do drugiego rondelka, zagotować z cukrem. Następnie odstawić na bok i połączyć gorące mleko z rozpuszczoną żelatyną. Wszystko razem wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną masę śmietanową przelać do formy z kolorowymi galaretkami. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie śmietanowiec jest gotowy do jedzenia.