Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe kryształki zatopione w białym cieście to smakołyk, który zachwyci każdego, a to za sprawą oryginalnego wyglądu i niepowtarzalnego smaku. Jego przygotowanie nie należy do trudnych zadań, wystarczy odrobina czasu i chęci. Ciasto śmietanowiec nie wymaga pieczenia, dlatego doskonale sprawdzi się jako deser w upalne, letnie dni.
sylikonowa forma na babkę
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4467
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 474
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3236
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38801
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4467
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 474
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3236
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38801
Składniki
Zagotować 750 ml wody. Do trzech miseczek wsypać po jednym opakowaniu galaretki, każdą z nich zalać szklanką wrzątku i mieszać do rozpuszczenia. Galaretki wystudzić, a następnie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Zastygnięte galaretki wyciągnąć z salaterek, pokroić w równą kostkę. Wymieszać i przesypać do sylikonowej foremki na babkę.
1/3 szklanki mleka zagotować, dodać żelatynę i mieszać energicznie do rozpuszczenia.
Pozostałą część mleka przelać do drugiego rondelka, zagotować z cukrem. Następnie odstawić na bok i połączyć gorące mleko z rozpuszczoną żelatyną. Wszystko razem wymieszać i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną masę śmietanową przelać do formy z kolorowymi galaretkami. Ciasto wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie śmietanowiec jest gotowy do jedzenia.