Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruchym spodzie z kruszonką z masą śmietanową i wiśniami. Bardzo pyszne ciasto, przypominające sernik.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem, zmiksować na niższych obrotach miksera. 3/4 ciasta zagnieść a resztę zostawić na posypkę.
Tą większą częścią ciasta wylepić blaszkę 25x42, wyłożonej papierem do pieczenia.
masa-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać porcjami śmietanę i miksować na niższych obrotach.Przesiać budynie z mąką i wymieszać.Będzie rzadkie ale upiecze się. Wylać na ciasto.
Rozrzucić odsączone wiśnie.
Rozsypać kruszonkę.
Piec ok.60 min.w 175 *.
Po przestygnięciu, oprószyć pudrem cukrem.