Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja żona nie wyobraża sobie świąt bez tego ciasta. Dobrze nawilżone, orzeźwiające i bardzo smaczne. Polecamy.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8511
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 344
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5174
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4921
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45255
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8511
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 344
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5174
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4921
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45255
Składniki
Blaszka 24 X 24 cm. Biszkopt. Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodaję cukier. Ciągle miksując dodaję po jednym żółtku, na przemian z esencją waniliową zmieszaną z wodą. Wsypuję mąkę i delikatnie mieszam łyżką. Spód blaszki smaruję margaryną i przelewam ciasto. Piekę w 180 C ok. 30 minut. Wystudzony biszkopt kroję na trzy części. Krem. Śmietankę ubijam z mascarpone i oboma cukrami, na gęsty krem. Pod koniec wsypuję śmietan-fix. Pierwszy blat biszkoptu ponczuję herbatą, rozkładam maliny, nakładam krem. Przykrywam drugim biszkoptem, ponczuję, układam maliny i krem. Nakładam trzeci biszkopt, lekko ponczuję i posypuję cukrem pudrem. Schładzam w lodówce.