Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z owocami i słodką kruszonką, które przygotujecie bez użycia miksera. Wystarczy wymieszać widelcem wszystkie składniki w misce, przelać do formy, udekorować kruszonką i upiec. Prościej już się nie da. Przepis na ciasto spod widelca Ewa Wachowicz zaprezentowała w 362 odcinku programu "Ewa gotuje".
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4345
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 200
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4345
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 200
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier, śmietanę, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Składniki energicznie mieszaj widelcem.
Kwadratową blaszkę 20x20 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Na wierzch ułóż owoce.
Masło pokrój w kostkę i przerzuć do miski. Dodaj cukier i mąkę. Składniki rozgnieć w dłoniach, następnie rozetrzyj między palcami tak, aby powstały grudki. Kruszonkę wysyp na górę ciasta.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Ciasto spod widelca wstaw do rozgrzanego pieca. Piecz przez godzinę (do suchego patyczka).