Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na spotkanie w gronie przyjaciół i do popołudniowej niedzielnej kawy.
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 31
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 31
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Składniki
Margarynę i połamana gorzka czekoladę stopić,mieszając aż się rozpuści. Przestudzić.Całe jajka ubić z brązowym cukrem na gładką masę,dodać przestudzoną czekoladę.Kakao zmieszać z kawą(przecedzić jeśli fusiasta)śmietanką i mlekiem dodać do masy.Wsypać zmieszaną make z proszkiem i sodą.Dokładnie wymieszać przełożyć na blaszkę(33x23). Piec w 180stC około 30 min.Przestudzić i przekroić ciasto na dwie części.
Masa:śmietankę ubić na sztywno(ja dodałam łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny)dodać cukier puder i serek mascarpone .Ubić na jednolitą masę dodać po 50 g gorzkiej i mlecznej czekolady startej na drobnych oczkach wymieszać.
Na blat wyłożyć 1/3 kremu rozłożyć wiśnie lub inne owoce wedle uznania(najlepsze były by świeże ale nie zdobyłam kupiłam mrożone wydrylowane wiśnie sparzyłam chwilkę we wrzątku).Na wiśnie wyłożyć następną porcje kremy 1/3 i przykryć drugim blatem ciasta.Wierzch posmarować pozostałym kremem posypać resztą startej czekolady i wstawić na parę godzin do lodówki.
Zaparzamy sobie kawkę kieliszeczek likieru wiśniowego kawałek ciasta... Smacznego