Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik,zapraszam takze na mój YouTube kanal Słodki Smak Pasji,kazdy znajdzie cos dla siebie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
szpinat myjemy i blendujemy,odstawiamy na bok. Jajka z cukrem i wanilia ubijamy na puszysta mase.Nastepnie dodajmy olej i wymieszamy .Dodajmy make z proszkiem do pieczenia i mieszamy krótko do polaczenia skladników.Nastepnie dodajemy szpinak i recznie mieszamy za pomoca szpatulki. Wlewamy do formy lub rantu i dajemy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni góra/dól i pieczemy przez 55 min.Po wystygnieciu przecinamy na 3 lub 4 czesci.Ubijamy smietane z cukrem i fixem na sztywno dodajemy mascarpone i mieszamy.Kremem przekladamy blaty.Górny blat kruszymy i dajemy owoce lesne.Jezyny,maliny,jagody. Chlodzimy w lodówce ,gotowe!
SMACZNEGO!!!