Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik,zapraszam takze na mój YouTube kanal Słodki Smak Pasji,kazdy znajdzie cos dla siebie
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 45
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 187
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 45
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 187
Składniki
szpinat myjemy i blendujemy,odstawiamy na bok. Jajka z cukrem i wanilia ubijamy na puszysta mase.Nastepnie dodajmy olej i wymieszamy .Dodajmy make z proszkiem do pieczenia i mieszamy krótko do polaczenia skladników.Nastepnie dodajemy szpinak i recznie mieszamy za pomoca szpatulki. Wlewamy do formy lub rantu i dajemy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni góra/dól i pieczemy przez 55 min.Po wystygnieciu przecinamy na 3 lub 4 czesci.Ubijamy smietane z cukrem i fixem na sztywno dodajemy mascarpone i mieszamy.Kremem przekladamy blaty.Górny blat kruszymy i dajemy owoce lesne.Jezyny,maliny,jagody. Chlodzimy w lodówce ,gotowe!
SMACZNEGO!!!