Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne. Wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na stole.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4608
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 875
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8319
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13152
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 470
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4608
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 875
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8319
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13152
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 470
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Truskawki zamroź dzień wcześniej. Szpinak rozmroź (ja podgrzewałam na patelni). Jajka ubij przy użyciu miksera z cukrem. Dodawaj powoli olej. Dodaj oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj szpinak. Wymieszaj łyżką. Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Piecz w 170 stopniach C przez ok. 1 h. Placek przekrój na dwie części. Jedną zostaw w całości, drugą pokrusz. Truskawki posiekaj. Galaretki rozpuść w dwóch szklankach wody. Wlej je do truskawek. Zmiksuj. Masę truskawkową wyłóż na ciasto. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Przykryj śmietaną masę truskawkową. Wierzch ciasta pokryj pokruszonym ciastem. Ciasto można ozdobić cukrową posypką.