Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne. Wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na stole.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1608
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 531
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 321
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 240
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4210
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1608
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 531
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 321
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 240
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4210
Składniki
Truskawki zamroź dzień wcześniej. Szpinak rozmroź (ja podgrzewałam na patelni). Jajka ubij przy użyciu miksera z cukrem. Dodawaj powoli olej. Dodaj oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj szpinak. Wymieszaj łyżką. Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Piecz w 170 stopniach C przez ok. 1 h. Placek przekrój na dwie części. Jedną zostaw w całości, drugą pokrusz. Truskawki posiekaj. Galaretki rozpuść w dwóch szklankach wody. Wlej je do truskawek. Zmiksuj. Masę truskawkową wyłóż na ciasto. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Przykryj śmietaną masę truskawkową. Wierzch ciasta pokryj pokruszonym ciastem. Ciasto można ozdobić cukrową posypką.