Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To już trzecia moja inspiracja, ciasta Wenus, ta w wersji jagodowej.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11862
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4367
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11862
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5581
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem.Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Jednocześnie mieszać ale już łopatką. Przelać do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia.Piec ok.20-25 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec taki sam.Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce lecz z wyżej zabezpieczonymi bokami.
galaretka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Dodać frużelinę, wymieszać i odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na biszkopt.
Poukładać biszkopciki i schłodzić w lodówce do zestalenia galaretki.
pianka-Wodę zagotować, odstawić i zaraz tam rozpuścić galaretki. Odstawić do lekkiego tężenia, od czasu do czasu pomieszać. Śmietankę ubić z pudrem a potem serem. Miksując dolewać gęstniejącą galaretkę. Wylać do blaszki jak już trochę gęstnieć będzie i rozsmarować.
.Przykryć drugim biszkoptem "do góry nogami" i schłodzić. Biszkopt posmarować frużeliną.
posypka- Kokos uprażyć na patelni wraz z masłem i cukrem na złoty kolor. Ostudzić i posypać ciasto.