Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni najlepsze jest ciasto bez pieczenia i z sezonowymi owocami a najlepsze jeszcze które robi się szybko i łatwo.Ciasto kroiłam za szybko, powinno postać co najmniej 3 godz. w lodówce.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 541
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16809
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 561
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 541
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16809
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 561
Składniki
1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy.
2. Robimy masę z serków, rozpuszczamy galaretki w 2 szk. wody i studzimy żeby trochę stężały
3. Następnie mieszamy z serkami i wylewamy na biszkopty.
4. Układamy truskawki i chowamy do lodówki
W tym czasie rozpuszczamy żółtą galaretkę ( szk. wody) i studzimy również żeby trochę stężała.
6. Ubijamy śnieżki z 2 szk. mleka.
7. Do śnieżki wlewamy galaretkę żółtą i wylewamy na masę z serków.
8. Ponownie układamy truskawki i wkładamy do lodówki.
9.Na koniec polewamy czerwoną galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu.
10. Ciasto gotowe. 11. Smacznego