Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni najlepsze jest ciasto bez pieczenia i z sezonowymi owocami a najlepsze jeszcze które robi się szybko i łatwo.Ciasto kroiłam za szybko, powinno postać co najmniej 3 godz. w lodówce.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4213
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7220
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85419
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4213
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7220
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85419
Składniki
1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy.
2. Robimy masę z serków, rozpuszczamy galaretki w 2 szk. wody i studzimy żeby trochę stężały
3. Następnie mieszamy z serkami i wylewamy na biszkopty.
4. Układamy truskawki i chowamy do lodówki
W tym czasie rozpuszczamy żółtą galaretkę ( szk. wody) i studzimy również żeby trochę stężała.
6. Ubijamy śnieżki z 2 szk. mleka.
7. Do śnieżki wlewamy galaretkę żółtą i wylewamy na masę z serków.
8. Ponownie układamy truskawki i wkładamy do lodówki.
9.Na koniec polewamy czerwoną galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu.
10. Ciasto gotowe. 11. Smacznego