Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy trwa sezon na truskawki to zajadamy się nimi na przeróżny sposób. W moim rodzinnym domu na każdą niedziele moja Mama piekła to ciasto. Gdy tylko pojawiły się truskawki to z utęsknieniem czekałam na ten smak dzieciństwa. Już dłużej nie wytrzymałam i musiałam go zrobić. :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 209
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1289
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 159
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 209
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1289
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 513
Składniki
BISZKOPT 1. Białka ubijać na sztywną pianę, następnie dodać cukier i żółtka dalej ubijając. 2. Do ubitej masy dodać przesianą przez sitko mąkę pszenną i proszek do pieczenia, bardzo dokładnie, ale delikatnie wymieszać. 3. Biszkopt piec w temp. 160-180 stopni przez ok. 20 min.
KREM Margarynę (najlepiej miękką) utrzeć z cukrem, jajkiem i żółtkiem na pulchną masę.
PRZEŁOŻENIE CIASTA Truskawki umyć i szypułkować. Galaretki rozpuścić w wodzie wg opisu na opakowaniu (lepiej użyć mniej wody) i zostawić do wystygnięcia. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części, nasączyć alkoholem zmieszaną z wodą, przełożyć kremem. Górną część biszkoptu również posmarować kremem, na wierzch układać truskawki przekrojone na pół i zalać wystudzoną galaretką. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na 2-3 godziny aż galaretka zastygnie.
Smacznego :)