Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne, wysokie. Składa się z mięciutkiego biszkoptu kakaowego, powideł, kremu, truskawek i pianki truskawkowej :) Polecam serdecznie
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 840
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 840
Składniki
Na początek polecam zrobić bazę kremu. Do garnka dajemy mleko, budynie, mąki, cukier-dokładnie mieszamy i gotujemy też mieszając -ma nam powstać gęsty budyń-studzimy go do temp pokojowej. BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek-białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier-miksujemy Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy. Przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia-delikatnie mieszamy do połączenia i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 25 minut do suchego patyczka, studzimy i kroimy na dwa spody, pierwszy z nich smarujemy powidłami.
KREM Masło w temp pokojowej ucieramy, i dodajemy do niego stopniowo ostudzony budyń-też w temp pokojowej. Krem wykładamy na biszkopt wyłożony powidłami. Na krem wykładamy drugi spód biszkoptowy, na nim układamy pokrojone truskawki.
PIANKA W miseczce rozpuszczamy galaretkę z żelatyną we wrzątku-dokładnie mieszamy i studzimy. Truskawki blendujemy na mus. Schłodzone mleko zagęszczone dajemy do miski i ubijamy aż zwiększy swoją objętość i zgęstnieje. Dodajemy cukier puder, zblendowane truskawki-wszystko miksujemy.Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i wszystko miksujemy do dokładnego połączenia. Od razu wykładamy na ciasto, posypujemy startą biała czekoladą i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc :)