Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne, wysokie. Składa się z mięciutkiego biszkoptu kakaowego, powideł, kremu, truskawek i pianki truskawkowej :) Polecam serdecznie
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 64
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 65
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1599
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 98
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 64
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 65
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1599
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 98
Składniki
Na początek polecam zrobić bazę kremu. Do garnka dajemy mleko, budynie, mąki, cukier-dokładnie mieszamy i gotujemy też mieszając -ma nam powstać gęsty budyń-studzimy go do temp pokojowej. BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek-białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier-miksujemy Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy. Przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia-delikatnie mieszamy do połączenia i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 25 minut do suchego patyczka, studzimy i kroimy na dwa spody, pierwszy z nich smarujemy powidłami.
KREM Masło w temp pokojowej ucieramy, i dodajemy do niego stopniowo ostudzony budyń-też w temp pokojowej. Krem wykładamy na biszkopt wyłożony powidłami. Na krem wykładamy drugi spód biszkoptowy, na nim układamy pokrojone truskawki.
PIANKA W miseczce rozpuszczamy galaretkę z żelatyną we wrzątku-dokładnie mieszamy i studzimy. Truskawki blendujemy na mus. Schłodzone mleko zagęszczone dajemy do miski i ubijamy aż zwiększy swoją objętość i zgęstnieje. Dodajemy cukier puder, zblendowane truskawki-wszystko miksujemy.Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i wszystko miksujemy do dokładnego połączenia. Od razu wykładamy na ciasto, posypujemy startą biała czekoladą i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc :)