Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto w połączenie kokosu, maku i kakao. Ciasto wyszło bardzo smaczne i zasmakowało mojej rodzince. Myślę że takie połączenie to strzał w dziesiątkę.
blaszka średniej wielkości, mikser,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Składniki
1. Jajka ucieramy z cukrem dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą, dokładnie mieszamy na jednolitą masę mikserem, nie przerywając mieszania dodajemy cienkim strumieniem olej do połączenia sie wszystkich składników. 2. Ciasto dzielimy na 3 części do pierwszej dodajemy kokos wymieszać, do drugiej dodajemy surowy mak wymieszać, do trzeciej dodajemy kakao wymieszać. 3. Blaszka 23/30 wysmarować i wysypać tartą bułką. Do wysmarowanej i wysypanej tatrą bułką blaszki wlewamy pierwsze ciasto z kokosem, następnie wlać ciasto z makiem trzecie wlać ciasto z kakao. 4. Pieczemy 40 min w temperaturze 180 stopni 5. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto kroimy na 2 placki, dolni placek nasączamy rumem lub wodą z cukrem i cytryną. 6. Gotowy krem Karpatka robimy według opisu na opakowaniu. 7. Do zimnego budyniu dodawać stopniowo miękkie masło ciągle miksując aż wszystko się ładnie połączy. 8. Spodni placek smarujemy dżemem nakładamy połowę masy przykryć drugim plackiem i nałożyć drugą część masy. 9. Górę ciasta polać rozpuszczoną polewą czekoladową, można posypać kokosem.