Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czereśniami lub wiśniami polecam
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5764
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5764
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 147
Składniki
Jajka ze szczypta soli i cukrem ubijam dodaje ,mleko, olej ,mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie łącze .Ciasto dzielę odlewam 1/3 ciasta i dodaje kakao .
Białe ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem a kakaowe ciast wkładam do worka cukierniczego i robię na jasnym cieście plamy lub kratkę wykładam owoce i piekę 40 minut w 180 stopniach .
Gdy ciasto sie piecze gotuję budyń w 1,5 szk mleka masło i cukier dodaje pod koniec gotowania budyniu jeszcze chwile gotuje i odstawiam by masa budyniowa lekko ostygła.
Upieczone ciasto odstawiam by ostygło i potem wykładam ciepła ale nie gorącą masę budyniowa na ciasto i posypuje dowolna posypka i do lodówki na kilka godzin i by ciasto stężało .