Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z czereśniami lub wiśniami polecam
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19764
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2902
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19764
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2902
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3996
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 648
Składniki
Jajka ze szczypta soli i cukrem ubijam dodaje ,mleko, olej ,mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie łącze .Ciasto dzielę odlewam 1/3 ciasta i dodaje kakao .
Białe ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem a kakaowe ciast wkładam do worka cukierniczego i robię na jasnym cieście plamy lub kratkę wykładam owoce i piekę 40 minut w 180 stopniach .
Gdy ciasto sie piecze gotuję budyń w 1,5 szk mleka masło i cukier dodaje pod koniec gotowania budyniu jeszcze chwile gotuje i odstawiam by masa budyniowa lekko ostygła.
Upieczone ciasto odstawiam by ostygło i potem wykładam ciepła ale nie gorącą masę budyniowa na ciasto i posypuje dowolna posypka i do lodówki na kilka godzin i by ciasto stężało .